Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ο Βασιλιάς των Ονείρων πάει θέατρο στα Χανιά



Πριν από ένα χρόνο γράψαμε για τον Βασιλιά των Ονείρων, το όμορφο παιδικό παραμύθι της Ευδοκίας Σκορδαλά-Κακατσάκη που φέρνει στα παιδιά την ιδέα της πάλης του καλού με το κακό. Με τον καλό Βασιλιά των Ονείρων που ζει στην Ονειρούπολη και κρατά το κλειδί της ασημένιας βρύσης για να τρέχουν όμορφα όνειρα όταν την ανοίγει κάθε βράδυ  και με τον Μαύρο Καβαλάρη που ήθελε ν' αρπάξει το κλειδί και...



Και η παράσταση αρχίζει! Μια όμορφη παιδική παράσταση ανέβηκε αυτές τις μέρες στα Χανιά, 17-18/12 στο Πνευματικό Κέντρο και αύριο 21/12 στο 7ο Γυμνάσιο, από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Χανίων, με υποστήριξη και στήριξη της Αντιπεριφέρειας Χανίων. 





Είδα κι εγώ την παράσταση του Σαββάτου με τον εγγονό μου (ο οποίος έχει "διαβάσει" το βιβλίο και περίμενε να δει την ασημένια βρύση, εντυπωσιάστηκε όμως πολύ και από τον Μαύρο Καβαλάρη όταν μπήκε στη σκηνή πάνω σ΄ ένα όμορφο άλογο, μια όντως εντυπωσιακή στιγμή). Εντυπωσιάστηκα από τη μεγάλη προσέλευση παιδιών με τους γονείς (ή και γιαγιάδες φυσικά), είχε γεμίσει η μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, είχε γεμίσει ο εξώστης, είχαν γεμίσει τα σκαλάκια των διαδρόμων και ακόμα υπήρχαν πάρα πολλοί όρθιοι. 

Και εντυπωσιάστηκα επίσης από τη ζωηρή συμμετοχή των παιδιών, την τόση ανταπόκριση σε μια πραγματικά όμορφη παράσταση, ευρηματική σε πολλά σημεία (ο Καβαλάρης πάνω στο μαύρο άλογο, τα πουλιά που χορεύουν και τραγουδούν, η ασημένια βρύση  κ.ά.), ο μικρός μου χειροκροτούσε συνέχεια ακολουθώντας τα μεγαλύτερα παιδιά, κουβέντιαζε πάνω στο έργο φωναχτά (ενοχλούσε και μια μαμά μπροστά, εμείς πάντως δεν βγάλαμε το μπολάκι με τα μπισκότα την ώρα της παράστασης, όπως έκανε εκείνη για τα παιδιά που συνόδευε ... να πούμε και την κακία μας εν είδει παρατήρησης) και αναζητούσε, λοιπόν, ο μικρός δυομισάρης το άλογο όταν πια δεν είχε ρόλο στη σκηνή και το είχαν απομακρύνει... 


Η είσοδος στο θέατρο ήταν ελεύθερη, όμως υπήρχε η σύσταση να φέρουν τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Αντιπεριφέρειας και του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη.



Ήταν μια όμορφη εκδήλωση. Μπράβο στη συγγραφέα, την ακάματη Ευδοκία και μπράβο σε όλους τους συντελεστές της παράστασης. Αξίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες.

-----------------------------
Σημ. Οι φωτογραφίες της παράστασης είναι από τη σελίδα της Αθηνάς Μανωλικάκη στο Facebook, όπου υπάρχουν πολλές ακόμη. Τα ονόματα όλων των συντελεστών και άλλες πληροφορίες για την παράσταση ενδεικτικά εδώ και εδώ και εδώ.

5 σχόλια:

  1. Μόλις το είδα, γυρνώντας από την παρουσίαση του Βασιλιά στον Κουμπελή. Εκ βαθέων το ευχαριστώ μας.Υπέροχο το κείμενο σου. Και βέβαια ιδιαίτερα αγαπητικό Η Ευδοκία πήγε κατευθείαν για ύπνο και θα το δει αύριο.Με την άδεια σου θα το βάλω στο ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ μου και στο ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΕ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις το είδα, γυρνώντας από την παρουσίαση του Βασιλιά στον Κουμπελή. Εκ βαθέων το ευχαριστώ μας.Υπέροχο το κείμενο σου. Και βέβαια ιδιαίτερα αγαπητικό Η Ευδοκία πήγε κατευθείαν για ύπνο και θα το δει αύριο.Με την άδεια σου θα το βάλω στο ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ μου και στο ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΕ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα το χαρήκαμε Βαγγέλη! Ήταν πολύ όμορφα και σίγουρα τέτοιες πρωτοβουλίες είναι δείγματα πολιτισμού και μας δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία. Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατερίνα μου, σ' ευχαριστώ!!! Σ΄ευχαριστώ πολύ, που ήσουν εκεί μαζί με το αστεράκι σου,που περιγράφεις τόσο παραστατικά και αγαπησιάρικα την πραγματικά υπέροχη παράσταση και την ατμόσφαιρα της εκδήλωσης! Να είσαι πάντα καλά!!!! Καλές γιορτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νάσαι καλά Ευδοκία. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο όμορφο έργο σου. Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή