Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ένα δέντρο από γάλατα, Χριστούγεννα 2011





Οι Ατενίστας μαζί με τους  Γιατρούς του Κόσμου μας καλούν να στήσουμε ένα δέντρο από γάλατα για παιδιά που έχουν ανάγκη. Αύριο λοιπόν που θα πάμε για ψώνια, ας αφήσουμε χώρο για ένα κουτί γάλα και ένα πακέτο ρύζι ή μακαρόνια και την Τρίτη το απόγευμα ας βρεθούμε στην έξοδο του μετρό Πανεπιστήμιο.

Σημειολογικά, θα ήθελα το δέντρο να έχει στολίδια και να μοιραστούν στα παιδιά μαζί με τα γάλατα, αλήθεια χρειαζόμαστε το θέαμα για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας; Ας είναι όμως κι έτσι, η πρωτοβουλία είναι αξιέπαινη, οι Γιατροί του Κόσμου με το παραπάνω πασχίζουν για τους αποκλεισμένους και της χώρας μας. Ας μην τους ξεχάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. Ας αποκριθούμε στη δραματική έκκληση που κάνουν οι Γιατροί του Κόσμου  (Γιατροί του Κόσμου - Medecins Du Monde - Μη Κυβερνητική οργάνωση | Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα… - Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας)

Να θυμηθώ ξανά τον Καζαντζάκη:
"Να γιατί η σωτηρία του Σύμπαντου είναι και δική μας σωτηρία κι η αλληλεγγύη με τους ανθρώπους δεν είναι πια τρυφερόκαρδη πολυτέλεια παρά βαθιά αυτοσυντήρηση κι ανάγκη. Ανάγκη, όπως σένα στρατό που μάχεται, η σωτηρία του παραστάτη σου." (http://katerinatoraki.blogspot.com/2011/10/blog-post_26.html)

Χριστούγεννα 2011.
Κι όμως συμβαίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου